Middagsfrids Matkasse

Företaget Middagsfrid har som syfte att leverera matkassar med hälsosamma recept baserade på äkta råvaror och med fokus på ekologisk, tillsatsfri samt klimatsmart mat. Middagsfrid har varit verksamma sedan 2007 när Kicki Theander valde att satsa på att utveckla konceptet att leverera nyttiga matkassar direkt till hem till dörren. Idag erbjuder Middagsfrid 6 olika varianter av matkassen: 25-minuterskassen, Stora matkassen, Mellanstora kassen, Lilla matkassen, Vegokassen samt Barnkassen. Vidare har de även tre olika sorters tilläggstjänster som man kan välja: A là carte, Frukost samt Frukt. Middagsfrid är idag verksamma runt om i flera städer i Sverige som Göteborg, Uppsala, Helsingborg och Halmstad.

Middagsfrids olika matkassar

  • 25-minuterskassen
  • Stora matkassen
  • Mellanstora kassen
  • Lilla matkassen
  • Vegokassen
  • Barnkassen

25-minuterskassen är skapad för individen som vill att det skall gå fort att laga mat. Kassen erbjuder smarta genvägar i köket utan att tumma på kvalité och smak. När man köper 25-minuterskassen får man mat för 3 middagar för 4 personer. Recepten är en blandning mellan kött, fisk och vegetariskt. För att hinna laga maten snabbt enligt recepten behövs en vattenkokare och eventuellt en mandolin.

Stora matkassen erbjuder 5 middagar för 4 personer. Det är med andra ord en mycket komplett matkasse som täcker hela familjens vardagsbehov. I kassen ingår alltid minst en vegetarisk rätt, en fiskrätt, en kötträtt samt en fågelrätt och samtliga recept kan anpassas till de minsta barnen.

Den mellanstora matkassen erbjuder 3 middagsrätter för 4 personer och ger utrymme i vardagen för att tillaga de egna favoriträtterna. Det är en av Middagsfrids mest populära kassar och menyn består av kött, fågel, vego och fisk.

Den lilla matkassen erbjuder 4 middagar för 2 personer och är med andra ord skapad för det mindre hushållet. När man köper den lilla matkassen får man tre recept totalt, där ett av recepten är för två middagar, det vill säga totalt 4 portioner. Dagen efter har man alltså en färdig matlåda att avnjuta.

Vegokassen är utformad för dig som vill ha mer inspiration och kunskap för att skapa vegetariska rätter. Den är även utformad för individer som redan är vegetarianer men som kan behöva lite vägledning och hjälp för att planera goda maträtter. Matkassen hämtar inspiration från hela världen, såväl svenska klassiker som smaker från Asien och Latinamerika. Menyn kan innehålla ägg och mejeriprodukter och är därför lakto-ovo-vegetarisk. Vegokassen erbjuder recept till 3 middagar för totalt 4 personer.

Barnkassen erbjuder recept som passar både hos stora och små, med många klassiska favoritrecept. Kassen erbjuder 4 middagar till totalt 4 personer. Här får barnen möjlighet att äta mycket grönt tillsammans med klassiker som fiskpinnar eller lasagne. Menyn består av kött, fågel, fisk och vegetariskt.

Vilka orter levererar Middagsfrid till?

Middagsfrid sprider idag sitt budskap om hälsosam mat runt om i landet och beräknar att de når ut till mer än hälften av den svenska befolkningen. De är idag verksamma i flera olika städer runt om i Sverige och levererar direkt hem till dörren på över 300 olika orter. Hemleverans erbjuds till bland annat Agnesberg, Göteborg, Svedala, Märsta, Albertslund, Mölnbo, Ale, Särö, Mölndal, Halmstad, Alingsås, Säve, Mölnlycke, Sävedalen, Allerum, Nacka, Södertälje, Helsingborg, Norrköping, Askim, Sörberge, Timrå, Norrtälje, Trelleborg med flera. När man skall registrera sig som kund kan man skriva in sin adress för att säkerställa att leverans sker hem till dörren.

Middagsfrid levererar hem till dörren på måndagar, tisdagar eller söndagar mellan klockan 17 – 22 beroende på var kunden bor. I Malmö och Lund erbjuds även eftermiddagsleverans på måndagar klockan 13 – 17. Vidare erbjuder MIddagsfrid även kundtjänst via telefon eller mail. Man kan kontakta företaget via telefon måndag och tisdag mellan klockan 10 – 11 samt 13 – 17, onsdag till fredag mellan klockan 10 – 11 samt 13 – 15. Det är även jour från söndag till tisdag mellan klockan 17 – 20.30.

För och nackdelar med Middagsfrid

MIddagsfrid har många olika varianter av matkassen vilket ger konsumenten många olika valmöjligheter. Vidare är det även positivt att företaget erbjuder tre olika tilläggsalternativ för att kunna bredda valmöjligheterna ytterligare. Middagsfrid erbjuder middagslösningar för hela familjen med bra alternativ även för de minsta barnen. Företaget har även fler leveransdagar än andra bolag. De jobbar fortfarande dessutom på att utöka antalet leveransdagar på olika orter. En nackdel med att använda sig av Middagsfrid är att de ännu inte levererar till hela landet. Man måste därför kontrollera innan man registrerar sig som kund om de har leverans till den specifika adressen man önskar få matkassen till.

Middagsfrid erbjuder flera olika sorters matkassar med fokus på hälsosam, klimatsmart och ekologisk mat. Rätterna skall passa hela familjen och man kan som konsument välja olika tilläggsval. Middagsfrid når idag ut till många olika orter.