GI-boxen

GI-boxen, med kostexperten Ola Lauritzson i spetsen, presenterade år 2010 en ny typ av hälsomatkasse med fokus på nyttig färdiglagad mat och är idag det självklara valet för många som letar efter en nyttig matkasse med näringsrik och färdiglagad mat. Matkassen erbjuder olika typer av maträtter som alla innehåller ett lågt GI-värde, vilket stoppar och reglerar sockersuget, ökar förbränningen och ger en behaglig mättnadskänsla.

Leverans sker varannan vecka under kvällstid direkt till dörren och innehåller förutom lunch och middag även smarta mattips med recept. Totalt får man 20 stycken färdiglagade och portionsfrysta måltider som ska räcka till lunch och middag under samtliga vardagar. Av Sveriges större orter är det bland annat storstockholm, Göteborg, Malmö och Uppsala som erbjuder beställning och leverans av GI-boxen.

GI-boxens olika matkassar

GI-mat är en anpassad typ av kostdiet, men är betydligt friare och mer varierad än exempelvis LCHF. Det är också anledningen till att GI-boxens mat rekommenderas att ätas av alla familjemedlemmar, både barn och vuxna. Med rätt GI-kost hjälper man kroppen att bibehålla en jämn och stabil blodsockerkurva eftersom ingredienser och den färdiga maten motverkar att insulin överproduceras. Mat med ett lågt GI-värde bidrar även till en behaglig mättnadskänsla tack vare sin rikliga mängd av fibrer och genererar även ork och energi.

När det kommer till GI-boxens matkasse innehåller den tio olika maträtter som levereras till dörren varannan vecka med totalt 20 portioner. Samtliga rätter är tillagade utifrån GI-principen med fokus på långsamma kolhydrater som ger en långvarig kostlösning och ett minskat sockersug.

I dagsläget erbjuder GI-boxen ingen anpassad vegetarisk matkasse, men det bör nämnas att det bland de tio rätterna ingår en vegetarisk portion (vegetariska bönbiffar). Samtliga av GI-boxens rätter inkluderar grönsaker i allra högsta grad, både i tillagning och som tillbehör.

Det finns ingenting som säger att GI-boxen inte fungerar som matalternativ för hela familjen, vuxna som barn mår bra av en balanserad kost med rätt värdeinnehåll. Just därför vill man gärna rekommendera det till allt från ammande mammor till personer som lider av nedsatt insulinproduktion.

GI-boxens tio olika maträtter:

  • VEGETARISKA BÖNBIFFAR

Helvegetariskt och glutenfritt – Bönbiffar med tomat-quinotto, ärtpesto och sellericrème

  • LAXBURGARE

Frisk fisk – Laxburgare med vildris, ärtor serverade med citrussås

  • CHICKEN RED CURRY

Orientaliskt på GI-vis – Het thailändsk kycklinggryta med råris och krispiga grönsaker

  • BOEUF BOURGUIGNON

Kontrastrik gryta – med fullkornsbulgur, grönsaker och pärllök

  • ASIATISK KYCKLINGGRYTA

Smakrik upplevelse – med råris, wokgrönsaker, solrosfrö, citrus- och chilisås

  • KYCKLINGFILÉ

Kalorifattig proteinbomb – Grillad kycklingfilé med hel kokt dinkel och dragonsås

  • KÖTTBULLAR JULIENNE

Grönare husmanskost – Saftiga köttbullar med quinoa och läcker paprikasås

  • CHILI CON CARNE

Proteinrik rätt med extra sting – Chili con carne med högt köttinnehåll, kryddad med röd chili och spiskummin

  • GREKISK BIFF

Medelhavsinspirerat – Grillade köttfärsbiffar med fetaost och oliver, serverad med fullkornsbulgur

  • PANNBIFF

Husmanskost på GI-vis – Rejäl pannbiff med smakrik blomkålsgratäng

Vilka orter levererar GI-boxen till?

GI-boxen går att beställa och få levererad hem till dörren i alla svenska storstäder som Stockholm, Göteborg, Malmö och Uppsala. Anledningen till att många orter och städer ännu inte finns med i GI-boxens leveransområde är att det fordras en särskild volym på leveranser för att kunna bibehålla ett konkurrenskraftigt pris.

För att smidigt kunna se om GI-boxen levereras till ett visst område finns det som första steg i beställningsmomentet en sökruta där man klickar i postnummer. I de fall orten finns med färdigställer man enkelt beställningen av matkassen, i annat fall kan man alltid skicka en förfrågan för att se hur framtiden ser ut för det särskilda området.

Leveranstider och kundtjänst

I samband med beställningen online på GI-boxens hemsida får man information om allt gällande leveransen. Beroende på vilken ort man bor sker leveransen antingen på söndagar från klockan 15 till 22 eller måndagar och tisdagar mellan klockan 17 och 22. I de fall man inte befinner sig hemma när leveransen sker ställs maten utanför dörren och man aviseras via ett SMS.

GI-boxens kundtjänst kan nås på telefonnummer 08-702 59 90 eller på mail info@giboxen.se. Under fliken ”Frågor & Svar” kan man även hitta svar på kunders mest frekventa frågor.

För -och nackdelar med GI-boxen

Den som vill satsa på en hälsosam kost i ett långsiktigt perspektiv gör helt rätt i att välja GI-boxen då samtliga maträtter innehåller ett balanserat näringsvärde som skapar mättnadskänsla och ökar förbränningen. Dessutom är de tio olika maträtterna vällagade och riktigt smakrika för att vara färdiglagad och nedfryst mat.

En annan betydande fördel med detta hälsokoncept är det faktum att matkassen kan ätas av hela familjen, stora som små. Kosten passar även gravida -och ammande kvinnor liksom de som tränar mycket och ofta. GI-boxens motiverande coachingmejl är också ett stort plus samt deras receptbank och inspirerande träningstips.

Urvalet av maträtter är varierat men skulle kunna utökas med ett vegetariskt matkassealternativ. En annan nackdel som förhoppningvis kommer att förbättras med tiden är GI-boxens leveransområden. I dagsläget är det främst storstäderna som har tillgång till matkassen. Orter på landsbygden har svårare att beställa GI-boxen.

 

GI-boxen är ett modernt hälsokoncept bestående av 10 maträtter med ett nyttigt innehåll och rätt balans mellan protein, naturliga fetter och långsamma kolhydrater. Leverans sker direkt till dörren, en gång varannan vecka.